събота, 22 март 2014 г.

Песни, в които се влюбих, след като ги видях в реклами на техника :)

Големият спор за музиката в рекламата не е от вчера - и той не е за това дали трябва да е яка тя, а за това дали понякога не измества фокуса от продукта, колкото  и добре да работи слуховото възприятие и да се асоциира с марката - не аз, а Дейвид Огилви казва: Ако говорят за рекламата, значи тя е лоша. Ако говорят за стоката, значи рекламата е добра.”  ;)

В този пост, обаче, аз няма да давам отговори на дълбоко житейски и професионални въпроси (защото пазя великото ПОЗНАНИЕ само за себе си - ха ха :)), а ви предлагам една мини класация на песните, които започнах да слушам, защото съм ги чула в реклами на джаджи. Едно уточнение - тук не става въпрос за песни, които много харесвам и съм видяла в реклама, а такива, които едва ли щях да чуя ако не беше рекламата :D

Класацията определено води корейския гигант Samsung - радвам се за тях и много им благодаря, че не се опитват да ни разказват за корейската музика повече, отколкото искаме да чуем (демек нищо), както правят иначе любимото ми радио Меджик ФМ, от чиито звукови предложения се отказвам всеки петък, благодарение на рубриката "за корейските банди с любов".

Край на лиричните отклонения. Ето и класацията. По-долу съм дала линкове от самите реклами, а ако някой иска съвсем да се гмурне в синхрона между музика и реклама - този блог са направили чудесна класация по въпроса.

1. Icona Pop - I love it в ТВ рекламата на Samsung Galaxy S4

2. Crystal Fighters - Follow  в ТВ рекламата на Xperia Z 

3. Goldfrapp - Ooh La La в ТВ рекламата на iPhone 5s

4. Kinks - Picture book - в ТВ рекламата на  HP Digital photography 

Ако някой иска да си припомни рекламите :)











P.S. Спомням си, че заради убийствената музика в една реклама на LG Chocolate си купих първия шоколадов телефон, но за един уикенд използване започнах да откривам по 4-5 прясно изгубили се пиксели на екрана и трябваше да се разделя с него :) Опитах се да намеря точно тази музика и тази реклама, но така и не успях за сега :) Въпреки злополучният ми опит с продукта - щеше да вземе среброто в класацията.

И сега поправка - благодарение на една певица (ама от истинските!) намерих песента от рекламата на LG! :) Enjoy!

P.P.S. Съвсем скоро ще прочете каква кола щях да карам, ако избирах от рекламите :D


Няма коментари:

Публикуване на коментар