вторник, 18 март 2014 г.

Formula 1 2014 – пари, високи скорости, адреналин и не толкова красиви болиди тази година

Новият сезон на F1 e вече факт, а изненадите в състезанието дойдоха още по време на първите квалификация в Австралия. За щастие на тези лукави зрители (като мен), които обичат мокрото време, за да бъде по-интересно за гледане – пистата бе мокра и обичайните заподозрени излязоха извън строя. Голямото Уау принадлежеше на Даниел Рикардо, на който Ред Бул наистина даде криле и с първото си състезание той успя да се качи на подиума (в последствие купата му бе отнета, но пък от отбора обжалват и ще следим какво ще е в крайна сметка решението). Интересно е, обаче защо енергийната напитка подряза крилцата на 4-кратния световен шампион в своя отбор… За сега чуваме само клетви от тяхна страна как това няма да се повтори, но съм сигурна, че и зрителите и самите организатори в лицето на FIA са били щастливи, че Фетел има проблеми и няма да са свидетели на поредната безапелационна победа на германеца. Все пак миналия сезон имаше състезания, в които Фетел успяваше накрая да затвори с по една обиколка дори  и пилотите от челните места на класацията, та така – малко разнообразие никога не е излишно J.

Трябва да призная, че като фен на Хамилтън бях супер разочарована от неговото отпадане (понякога си мисля, че това момче просто си няма късмет в живота. Или може би трябва да го свържем с Маг Светлина, която да му развали магията за каръщина срещу много импулси в минута, но това е друга тема). Но пък бях много много щастлива да видя цели двама дебютанта да карат така добре и да направят състезанията на живота си. Ако гледаме статистиката и се осланяме на историята – щастието им няма да трае дълго, но какво пък може истински да ни изненадат J
Като стана дума за Хамилтън – фактът, че имаше проблеми още на старта и не взе нито една точка, но му попречи на набере скорост в личния живот – Никол Шерцингер (яката мацка от Pussycat Dolls) е приела предложението за брак и ще има сватба (сори за лиричното отклонение, но нали това е женски блог все пак) J Подробностите сигурно ще ги има в лъскавите списания – за това аз ще ги спестя J.

Два въпроса ме измъчват след състезанието уикенда -  първо защо (Ей Богу!) след толкова години на супер красиви коли  - видяхме тези подобия на примати?


И второ много важно (всъщност този въпрос ме измъчва доста по-отдавна) – защо марките наемат за рекламни лица толкова често футболисти и рядко пилоти на Формула 1? Дори не толкова добри футболисти (нека се замислим с какво е известен повече Дейвид Бекъм) могат да спечелят милиони от реклама, а изобщо не се сещам за популярно рекламно лице от Формула 3 да речем, а какво остава за Порше Къп.

С други думи как е възможно да избереш това?


Пред това?




МИСТЕРИЯ!



Няма коментари:

Публикуване на коментар