вторник, 31 март 2015 г.

Някои неща не мога да си обясня

Не много отдавна слушайки задължителния сутрешен блок на Митко Павлов по радио Магия :) чух самият Митко да чете новина за това, че от КАТ не изпращали глоби по пощата към момента (от камерите), защото им свършил ТОНЕРА.

Да, някой неща не мога да си обясня. Едно от тях е как министерството с най-голямата (числено) база от работни пчелички (да, споменато е иронично) е успяло да не намери пчеличка, която да осигури тонер.

Честно казано много ми се иска да разбера отговора на този въпрос. Също така как е възможно при превишаване на скоростта в Чехия и липса на пари в теб, чехът да ти подава ПОС да платиш с картичку, как успяват австрийците да ни намират тук, в България, за да си платим глобите от снимките с мобилните камери...
Въобще като взема да си задавам много такива въпроси, винаги стигам до извода, че никак, ама никак не е трудно да се живее добре. Даже ми се струва по-лесно. Стига да има тонер....

А междувременно в развитите страни:


P.S. Може би за това от пътната полиция в тези развити страни ползват мобилни принтери с термо печат (от Brother). За да не мислят за тонера!


Или просто имат принтери директно в колите си. Бас ловя, че никъде извън границите на нашата мила родина (и Сърбия ;)) - не можеш да чуеш Фишове нямаме. Сега ще пишем или?





2 коментара:

  1. Веднага ти отговарям...
    Всичко е в ръцете на фирмата, която е спечелила обществената поръчка за доставка на канцеларски материали към Министерството...
    Като са спали когато са я избирали или критериите са им били калпави и резултатът е на лице.
    Не е трудно да се живее добре, когато съществува нормално общество и съответно функционират адекватно институциите в държавата!
    При нас това ако някога се случи ще си ударя шапката в земята от кеф :-)

    ОтговорИзтриване