понеделник, 27 април 2015 г.

Да ви се намират едни 50 000 долара...

Много обичам Sony. Това е една необяснима любов, чиито корени вероятно са се разпрострели още в онова време, в което беше еднакво скъпо да си купиш видео и пиано. Но това, че популярната култура е взела връх над изкуството няма как да ни изненадва, особено тук. Все пак точно от същото време (времето на зараждащата се моя любов към Sony) датира песента на Тони Дачева - Тико Тико. Спомням си, че децата на съседите я слушаха непрекъснато. Многократно едно след друго. Децата на съседите бяха с няколко години по-малки от мен и аз им завиждах не много благородно, защото имаха телевизор Sony и видео. Песента с клипа се слушаше и превърташе на това видео... а у нас имашe телевизор Велико Търново с 8 програми и ... пиано.

Аз толкова много исках да имаме видео, обаче баща ми все повтаряше, че трябва да продадем пианото, за да купим видео. Честно, не виждах какъв е проблемът. Всички ненавиждахме пианото. Аз, защото майка ми всеки път като седнеше да ми показва тонове ми обясняваше колко фалшиво пея; сестра ми, защото учителката по руски я биеше през пръстите, когато обърка нещо... а още повече го мразеха съседите, защото нарушаваше радостта от слушането на Тони Дачева. Добре, че след няколко години сестра ми се отказа и пианото отиде в дома на моя съученичка, където сигурно е било също толкова ненавиждано.

Но първите цветни телевизори Sony са нещо изключително сантиментално за нe едно, а две поколения българи. За повечето от нас - това е първата капиталистическа стока, представител на модерните технологии. И между другото имам познати, чиито родители все още ползват тези телевизори по вилите си. И те работят. Да, носталгията по качествената техника и това да си купиш нещо "марково" е голяма. Но още по-голяма е любовта към това, което Sony представи преди няколко дни.
Или..
4K проектор с ултра къс фокус (4K Ultra Short Throw proector)


Какво казват официално от компанията за този невероятно красив продукт:

Със своя 4K проектор с ултра къс фокус, Sony съчетава висока технологична производителност с елегантен дизайн във формат, който е едновременно лесен за ползване и въздействащ като изживяване. Поставен на пода до стена, проекторът може да излъчи 147-инчово изображение с 4K Ultra HD резолюция (четири пъти по-голяма детайлност от Full HD), което прави възможно гледането на филми и спортни събития в голям мащаб. Проекторът превръща неизползваното място в прожекционно платно с размера на стената и преобразява жилищното пространство в една „жива“, динамична среда.


Празните стени стават "прозорци за забавление" с висока резолюция – подобни на киноекрани, когато гледате филм; на стени в галерия, когато се наслаждавате на любимото си изкуство; или дори на виртуални прозорци към далечни места – предлагайки уникално завладяващи и визуално впечатляващи изживявания и забавления. Проекторът използва източник на лазерна светлина, за да създаде изображение с невероятна яркост и точност на цветовете. Източникът на лазерна светлина достига пикова яркост по-бързо в сравнение с конвенционалните прожекторни лампи и има до десет пъти по-дълъг живот. 4K проекторът с ултра къс фокус е със стилен дизайн, подобен на мебел и хармониращ със съвременната жилищна среда. Този иновативен продукт демонстрира стремежа на Sony да създава образцов дизайн, който съчетава едновременно страхотни функции и отличен външен вид. Елегантното алуминиево покритие прави всеки хол да изглежда по-луксозен. Високоговорителите са без открити кабели, а в шкафа може да бъде прибрана и друга битова електроника, за да бъде стаята още по-подредена. Когато е изключен, проекторът изглежда като елегантна мебел.


А за да се влюбите и вие - освен снимките - прилагам и видео :). Единственият проблем това прекрасно Sony е, че е скъпо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар