четвъртък, 29 май 2014 г.

Най-добрите покупки за Световното по футбол 2014



Не са много нещата, за които можем да кажем, че приковават мъжкото внимание от десетилетия насам. Разбира се, става дума за футбола и за безспорния връх в този спорт – световните първенства. С годините те се превърнаха в изключително успешен комерсиален продукт – една безупречна машина за пари, основана на едни от най-силните движещи сили на човечеството – страстите и съперничеството.

Дори да не го съзнавате, вие също ще се окажете жертва на този „комерсиален заговор“ и има голям шанс това да ви хареса. Ето няколко съвета кои покупки ще ви донесат най-голяма радост по време на този футболен празник с продължителност цял месец.

1. Билет за Бразилия

Как ще стигнете до тази гореща страна си е ваша работа. Вече е късно за плаване през Атлантика, така че остават само скъпите варианти. И ако цената на самолетния билет не ви уплаши, то е хубаво да имате предвид колко трябва да платите, за да присъствате на мачовете на живо. Билети за по-безинтересните срещи в групите се продават на цени дори под 200 евро, но с напредването на турнира ще трябва да заделите три- и дори четирицифрени суми за всяка среща от финалните (отново в евро).


В крайна сметка атмосферата на стадиона не може да бъде заменена с нищо, но ако не сте готови да прежалите стойността на гарсониера, вижте точка 2.

2. За къде без голям телевизор?
За всеобща радост телевизорите търпят главоломно развитие през последните години и вече спокойно можем да кажем, че дори последните модели са по джоба на средностатистическия българин. Няма по-подходящ момент да смените „прозореца към света“, но ако ще го правите, гледайте поне да сте на гребена на вълната и да сте подсигурени за бъдещето.

А това, което ще определени близкото бъдеще на телевизията, се нарича Quad HD. Казано по-просто, тези телевизори могат да показват толкова детайли, че ще можете абсолютно безпроблемно да четете татиуровките на играчите и да измерите „на око“ колко сантиметра е тревата на терена. Цените вече изобщо не са плащещи и започват малко над 2500 лв.


Ако нямате против да заобичате телевизора си дотолкова, че да забравите да ходите на работа и да се храните, непременно вижте TOSHIBA 84L9363DS. С този модел гарантирано получавате и така желаната завист на съседи и приятели, свързана с размера ;).

3. Как да гледаме на работа?

В месеца на световното, умът на всеки истински мъж е зает поне 70% с футбол и трябва да бъде подхранван от информация и видео ежечасно. Да гледате онлайн в офиса може би не е най-добрия вариант, защото рискувате да претоварите Интернет връзката и не само да видите недвусмисленото изражение на системния администратор, но и да се лишите от възможността да гледате видео онлайн за дълго.

Затова добър вариант е да се сдобиете с DVB-T тунер и да се молите сигналът в офиса да е достатъчно добър.




Ще ви трябва и още нещо важно. Хубав монитор с голям екран, който не само да изобразява цветовете на любимия отбор в перфектни нюанси, но и да побира безпроблемно прозорец с видео и електронна таблица. Philips 298X4QJAB е не просто голям, а също така притежава и една безценна функция – може да показва картина от 2 източника едновременно. Така ще гледате спокойно телевизия, докато (се правите, че) работите.

4. Футбол навсякъде, по всяко време



Ако сте истински маниак на тема футбол, най-вероятно играете някои от добрите футболни симулатори. Винаги можете да успеете да откраднете по някоя минутка за игра - без значение в леглото, метрото или в обедната почивка. Ако разполагате с iPhone 5(s) или iPod Touch и не можете да повярвате, че любимият ви отбор е загубил, преиграйте срещата отново на мобилното устройство и им покажете как трябва да се тича. Страхотен помощник в случая се явява Logitech PowerShell. Тази специална геймърска „обвивка“ ви дава на разположение познатите от телевизионните конзоли бутони и допълнителна батерия. Така мигновено ставате изключително добри с топката и можете да се наслаждавате доста по-дълго на брилянтната игра на вашите любимци на малкия екран.

5. Удоволствие за всички сетива

Никой не си прави илюзии, че ще гледате мачовете, седнали в безупречна поза и ще гледате с пресъхнала уста. Наближава момента, в който да се презапасите с любимите напитки. Опитът учи, че винаги е по-добре да купите повече, отколкото да се чудите как да притичате до магазина или той вече да е затворен.


Изборът на напитка – най-често бира - е строго лично предпочитание, но предвид маркетинг инициативите на основните марки, най-вероятно ще си купите бира, която моментално ще ви въвлече в игра с награди. Няма лошо. :)

6. Да не забравяме нежните половинки,момчета!

Времето между 12-ти юни и 13-ти юли със сигурност няма да е леко за нежната част от човечеството. Макар все повече дами да гледат футбол (най-вече заради привлекателните играчи - ама това си остава наша тайна ;)), хубаво е да помислим как да осигурим забавление на момичетата по време на мачовете. Честите разходки в мола с приятелки определено не са за препоръчване предвид очаквания финансов удар върху бюджета - ФАК(т).

Затова интересен вариант би бил да потърсите интересен кулинарен сайт или да свалите няколко сезона на любимия й сериал. Ако все още не се сещате, тези неща вървят с хубав таблет, от който тя да може да сърфира и да гледа любимото си видео съдържание.


И все пак, разходките навън и спа уикендите ще ви върнат рейтинга (честна скаутска - особено СПА-то), ще ви заредят с енергия, а и така ще имате възможност да гледате мачовете в по-големи и бурни компании :). Всички печелят :) - освен Мексико, които са държавата загубила най-много мачове на Световни първенства (статистически). Колко жалко, че статистиката не проработи в наша полза през '94-та, но както се казва - МИНАЛО :).

1 коментар:

  1. Хаха много добре подбрано! На мен в момента ми се случва №2 под формата на монитор

    ОтговорИзтриване