четвъртък, 24 април 2014 г.

Винаги ти трябват повече пари за да си купиш нещо по-добро, когато говорим за техника и коли!

Ето до това умозаключение съм стигала винаги, когато си избирам кола - мисля си, че една сума е достатъчна и като тръгне избирането за хиляда лева повече все нещо по-хубаво излиза :). Та така и с техниката - колкото повече толкова повече е казал самият велик Мечо Пух и никой не трябва да си позволява да спори с него!

Защо започнах с тези велики умозаключения в началото? Много просто - провокирана съм от един монитор, който много си мечтаех да "разцъкам" още като прочетох за пускането му на пазара.

Става въпрос са монитора на AOC All-in-one или т.нар. умен дисплей, или както аз му казвам големия таблет :) цели 24 инча :):):).


Но преди да премина към разопаковането му и преките впечатления - ще трябва да прочетете малко предистория (всъщност не трябва, все още изучаването на този блог не е задължително, но скоро може и това да стане, така че за всеки случай си прочетете статията до край :)).

Още като прочетох за това, че един монитор ти дава функционалността на таблет (защото е с Andorid) на голяма площ и е ТЪЧ в моята вечно вирееща в облаци от розови мечти главица, се зароди един блян жадуван - как този монитор АОС може да си го поставя в една малка конферентна зала и там ще се случват блестящи презентации, защото ще е толкова лесно и ефектно да плъзгам слайдовете по него, да плейвам видео и картинки и още по-ефектно да нанасям поправките върху документите, които се обсъждат... и всичко това във Full HD. С една дума - КРА-СО-ТА!

И така развълнувана и унесена в мисли отворих пакетчето с монитора, за да разбера могат ли мечтите да се превръщат в реалност.

Започвам отвън на вътре:

Един ГОЛЯМ плюс за това, че трябва само един захранващ кабел (макар в комплекта да може да си намерите цяла съвкупност от такива за всички фенове на Кабелджията - надявам се, сред читателите има на възраст достатъчна, за да си спомнят тази роля на Джим Кери :) - ако не - здраве да е, и да знаете, че и Вие ще остареете и то по-скоро отколкото си мислите (:.

Втори плюс - стойката за отзад се регулира за максимално удобство :)
Аз лично останах малко скептична към дизайна. Малко ми се стори дебел, малко прекалено много рамка имаше, малко излишно разстояние между рамката и екрана - дизайнът определено е нещо, върху което трябва да се поработи!


Трябва да призная също така и че на мен тия 24 инча ми се сториха малко за осъществяването на тая ми мечта. Явно живеем в свят, в който размерът има значение и в който Toshiba предлагат 84 инча телевизор да му се не види, та на мен определено ми се искаше да са повечко инчовете.

В същото време беше забавно да щъкам из страниците, да отварям презентации и въобще да го ползвам като таблет (дори изгубих два часа с една играя със сепия, на която не схванах смисъла докато играх, но пък идва на готово с монитора и не се въздържах да пусна :).

Какво друго предлага този монитор, както вече споменах Full HD резолюция, Android, почти 60 см екран, камера с микрофон и 178 градуса ъгъл на видимост.

В заключение, както гласи и самата новина за модела, както и са ни написали от PCWorld, този дисплей е подходящ за публични пространства като гари, летища, други центрове, където можеш да получиш бърза справка или да се забавляваш докато чакащ. В тези случаи това AOC щеше да е идеалния вариант за скромната си цена от 860 лв.

А защо започнах с това, че все не достигат едни пари да купиш нещо още по-добро - защото преди време имах възможност да видя как работят професионалните дисплеи на Philips, които ми направиха много силно впечатление откъм бързина и функционалност, но също така да не забравяме, че цените при тези решения са започват от над 2000 евра и естествено това моето си е чиста проба грандомания. 

Разбира се, че за целта, която описах 24 инчовото АОС ще свърши чудесна работа, още повече за хората, които са свикнали да работят с таблет :), а на тези, които не са - по-добре да побързат, защото ТЪЧ-а си е нещо чудеснистично :)!

Няма коментари:

Публикуване на коментар